Graudaugu kotletes

Graudaugu kotletes (kad putra no rīta paliek pāri)

Sastāvdaļas 4 personām:
Rīta putra (šoriez - baltie griķi ar kinoju, rozīnēm ) 300g
1 vidējs puravs
2 burkāni
100 g spināti
1 bunte zaļo lociņu
1 ekoloģiskā ola (var arī nebūt)
3 ĒK zirņu miltu
2 ĒK krējuma (izmantoju Auzu krējumu)
1 ĒK Gī + Gī cepšanai
Garšvielas:
1/2 TK ķimenes
1 TK koriandra
1/2 TK Methi sēklas
1 TK Karija lapas
Sāls pēc garšas
______
Pannā uzkarsē gī, apgrauzdē svaigi samaltas garšvielas uz īsu brīdi (10 sekundes), pievieno puravus, sīki sagrieztus burkānus cep uz lēnas uguns 5 minūtes kamēs burkāni ir gandrīz mīksti. Pievieno sīki sagrieztus spinātus, lociņus. Apcep minūti, kamēr spināti sakrīt.
Pievieno sagatavoto masu putrai, pievieno olu, krējumu un miltus lai izveidojas stingra konsistence. Apviļā kotletes kukurūzas rīvmaizē, cep uz lēnas uguns no abām pusēm kamēr brūnas.
Šī recepte ir īsts gardums, ko var arī ēst aukstu - paņemot līdzi, to var variēt gan ar dažādiem dārzeņiem, graudaugiem un garšvielām.