Zemenes ājurvēdā - kā pareizi tās lietojot iegūt labumu

Visi jau esat dzirdējuši noteikti, cik zemenes ir veselīgas un pilnas ar vitamīniem! Tā jau arī ir, bet - ne jau tā kā to dara lielākā daļa cilvēku, ēd tās ar ko vien pagadās un milzīgos daudzumos. Tas ir nepareizi. Ķermenis nespēj uzņemt vairāk nekā viņam ir nepieciešams - zemenes ir ļoti koncentrēts vitamīnu un uzturvielu avots.

Lietotas mazos daudzumos tās ir VPK- (tridošas efekts), bet pārēdoties zemenes (kas gan ir biežāk) - traumē visas trīs došas, un var neegatīvi ietekmēt plaušas, kuņģi - izraisot klepu un vemšanu. Bet, ir jau arī dažādas zemenes - tās saldās un nu ļoooti garšīgās šķirnes ir atvēsinošas un ar saldu pēcgaršu (tāpēc Vata un Pitta -, pārmērīgi ēdot Kapha+); bet cits stāsts ir par skābajām - tām ir asa pēcgarša un karsējoša daba. Tās var nevajadzīgi sacelt Pitta došu (dedzināšana, iekaisumi) Tāpēc atkal, kvalitātei ir liela nozīme.
Tās ir ļoti atsvaidzinošas, mazina slāpju izjūtu. Ļoti spēcīga anti - vīrusu un vēža iedarbība, īpaši labi darbojas pret Herpes vīrusu. Indikāciju ir simtiem, ja tās pareizi ēd.

Ļoti svarīgi!!!
Nejaukt zemenes ar citu ēdienu, īpaši PIENU, JOGURTU un MEDU .

 

------- Eat them alone or leave them alone ------

 

Kas ir mazi daudzumi? 10 vidēja izmēra zemenes ir pilnīgi ok ēstas starp ēdienreizēm (10:00 - 12:00 vai 16:00 - 18:00), ar 2 h intervālu starp ēdienreizēm. Un šeit ir labāk mazāk, un efekts būs daudz lielāks! Arī mēs varam aiziet uz ļoti vērtīgu un iedvesmojošu lekciju, bet atcerēsimies mēs ne vairāk kā 5-10% no tās, tāpat arī ar zemenēm - ķermenis nespēj uzsūkt no 3 kg zemeņu visus 100%, viņš paņem tikai tik daudz cik tajā mometā ķermenim ir vajadzīgs.

Viss, lietots ar mēru nāk mums par labu.

Lai garšo!!